Societat 12/11/2014

Els comerços podran obrir el dia de la Constitució

El Govern ha suspès el tancament obligat perquè el 2015 el 14 de març serà un dissabte

1 min
Turistes a l'avinguda Meritxell / M.T.

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el decret del calendari laboral del 2015, acompanyat d'un altre decret que permet l'obertura dels comerços per al dia de la Constitució, que el 2015 caurà en dissabte. El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha recordat que la Llei d'horaris comercials, que es va modificar el 2011, permet suspendre el dia de tancament obligat quan els festius caiguin en cap de setmana. Ha indicat que s'ha decidit fer-ho ja que es tracta d'un dissabte de març, en plena temporada d'esquí, i que si els comerços haguessin de tancar, seria molt difícil recuperar-ho.

Cinca ha explicat que la suspensió del dia de tancament obligat no treu que els comerços que decideixin obrir hauran de compensar els treballadors que cobreixin la jornada amb dos dies festius, o en el seu defecte pagant la jornada treballada com a dia festiu.

Juntament amb aquest decret, el Consell de Ministres ha aprovat el decret del salari mínim interprofessional, que s'incrementarà segons l'IPC, però apuntant que en cas que l'IPC sigui negatiu, això no es repercutirà en el salari mínim.

Renovació d'emissió de deute públic

D'altra banda, el Consell de Ministres també ha aprovat una nova emissió de bons de l'Estat per renovar l'emissió que vencerà el proper 5 de desembre, de 100 milions d'euros. Així, aquesta emissió es torna a fer en dos trams, un de 50 milions per al públic en general i un altre de 50 milions per a les empreses públiques. La durada serà de divuit mesos, amb venciment el 3 de juny del 2016, i un interès del 0,75% però amb cobrament al venciment.

stats