Societat 16/10/2019

Les companyies de transport fan canvis davant les protestes a Catalunya

Directbus ha suspès el servei de divendres per la vaga general

Ara Andorra
2 min
Les Marxes per la Llibertat camí de Barcelona. La columna de Tàrrega entra a la A2.

Andorra la VellaLes companyies de transports de mercaderies i de passatgers s’estan veient afectades per les diferents accions que s’estan produint a Catalunya arran de la sentència del Tribunal Suprem espanyol contra els líders independentistes que es va fer pública dilluns.

Tal com manifesten des de l’Associació de transportistes de mercaderies i carburants d’Andorra (Atmca), fins ara les principals afectacions han estat per al transport de mercaderies i carburants i bàsicament han consistit en camions que han quedat “aturats o bloquejats” arran dels talls de circulació a les diferents carreteres o per les marxes lentes convocades. Des de l’entitat manifesten que segueixen “atentament” el desenvolupament dels esdeveniments i quines són les previsions de tall de les vies principals de comunicació amb Andorra per tal de facilitar que les empreses puguin, “en la mesura que sigui possible”, organitzar-se i “seguir treballant dins la normalitat”. Fins ara els transportistes han replanificat viatges i han buscat vies alternatives de recorregut i també han avançat en el calendari serveis i transports ja programats “per minimitzar l’afectació que pugui provocar la convocatòria de vaga general a Catalunya” prevista per a aquest divendres.

Pel que fa al transport de passatgers Autocars Nadal i el Grup Julià, empreses que gestionen el servei Directbus que enllaça Andorra amb l'estació de Sants i les terminals T1 i T2 de l'aeroport de Barcelona, han comunicat que dijous el servei serà l'habitual, "sempre que no es produeixin situacions de força major alienes a l'empresa, i que puguin alentir o impedir el servei que habitualment s'ofereix als passatgers". De la mateixa manera, des de l'empresa han comunicat que divendres el servei serà interromput de les zero hores de divendres a les zero hores de dissabte, és a dir, durant tota la jornada. Així, el primer servei afectat serà el de l'autocar que ha de sortir d'Andorra a les 3.30 hores de la matinada de divendres. Tots els bitllets afectats podran ser modificats de data, sense

cost addicional, o anul·lats, informen des de l'empresa. Des d'Andbus i Alsa s'ha informat que, de moment, es mantenen els serveis habituals.

Cal recordar que aquest dimecres han començat marxes lentes des de diferents ciutats i pobles catalans fins a Barcelona que han suposat talls en la circulació en les vies de comunicació entre Andorra i Barcelona, com l’A-2 i la C-16. Precisament, l'ANC i Òmnium Alt Urgell s'han sumat a la crida a afegir-se a les columnes de les Marxes per la Llibertat, que ha arrencat aquest dimecres des de cinc ciutats diferents de Catalunya i que és previst que conflueixin divendres a Barcelona, coincidint amb la convocatòria de vaga general.

stats