Societat 30/03/2023

El comú només va acceptar dues de les set al·legacions que va presentar Estimem Arinsal contra el macroprojecte

Aquest dimecres al vespre es va celebrar la reunió de poble convocada per la plataforma

ARA Andorra
1 min
La reunió de poble que va organitzar aquest dimecres al vespre la plataforma Estimem Arinsal va ser tot un èxit.

La MassanaAquest dimecres al vespre es va celebrar la reunió de poble convocada per la plataforma Estimem Arinsal, situada en contra del macroprojecte urbanístic que podria ampliar la població de la localitat en fins a mil persones més. Tal com informa RTVA, més de dues-centes persones van acudir a la sala del quart d'Arinsal i van escoltar les explicacions de la plataforma.

Els assistents van visionar un vídeo històric des de l'inici del projecte fins a l'actualitat, i com es va passar dels 15.000 metres previstos inicialment fins als 32.000 que es parlen ara.

També van explicar quina resposta han rebut del comú de la Massana respecte a les set al·legacions presentades pels veïns, de les quals informen que només dos han estat contemplades per l'administració comunal. Un dels seus portaveus, Cyril Despres, ho considera un pas endavant però insuficient i amb molts punts per discutir encara.

Cal recordar que el projecte actual preveu habitatges i edificis que superen els divuit metres d'altura, i amb una capacitat d'incrementar fins a un 50% la població actual d'Arinsal. El col·lectiu es preocupa per remarcar que no són en contra d'edificar, sinó que volen que es faci respectant la mida del poble i la normativa actual.

Una altra de les portaveus de la plataforma, Mar Egea, convida a reflexionar seriosament sobre la sostenibilitat dels projectes, més encara a les poblacions petites com Arinsal. També afegeix que els veïns mantenen oberta la recollida de signatures a Change.org a l'espera que el comú repensi la mida del projecte.

stats