Societat 30/03/2022

Concurs internacional per a la gestió de l'alberg de la Baronia i els seus entorns

El termini de presentació de les ofertes per a la nova concessió finalitza el 27 de juliol a les 10 del matí

ANA
2 min
Activitats anteriors celebrades a l'alberg de la Baronia d'Encamp.

Andorra la VellaEl comú d'Encamp obre el concurs públic internacional per a la concessió de la gestió i explotació de l'alberg de la Baronia i els seus entorns a la zona dels Cortals amb la finalitat de dinamitzar la parròquia mitjançant un projecte que sigui sostenible, respectuós amb l'entorn, que posi en valor el patrimoni natural i que vagi adreçat principalment, però no únicament, al públic familiar.

El cònsol menor, Jean Michel Rascagnères, ha explicat que "el Pla de Reactivació preveia accions, com per exemple són el concurs d'idees d'Engolasters, o la concessió de l'Alberg de la Baronia i els seus entorns a la zona dels Cortals, com a mesures per a la dinamització econòmica de la parròquia". Ha afegit que "el patrimoni natural que envolta aquesta zona és un atractiu molt interessant que cal protegir i alhora donar a conèixer amb un projecte sostenible i respectuós amb l'entorn i que alhora aporti vida a la parròquia".

El concurs que es publica aquest dimecres al BOPA preveu una sèrie de requisits, entre els quals el preu de la concessió establert amb un cànon fix de 36.000 euros anuals i un variable de com a mínim el 5% dels ingressos bruts anuals (amb una carència inicial de dos anys en el cànon variable en funció de la proposta de millores en les instal·lacions que es faci). Les ofertes poden millorar el preu tant pel que fa al cànon variable com el fix.

La concessió pot incloure la casa de colònies i els equipaments situats a l'entorn més immediat (és com a mínim a quinze anys amb possibilitat d'arribar fins a trenta en funció del pla d'inversions i de la proposta econòmica).

Entre les obligacions de la futura empresa concessionària s'inclou el manteniment de les instal·lacions i la realització de millores en l'edifici de l'alberg i els seus entorns i respectar els torns de colònies que s'organitzen des del comú d'Encamp en tots els períodes de vacances escolars.

El termini de presentació de les ofertes per a la nova concessió finalitza el 27 de juliol a les 10 h del matí i cal presentar la documentació a l'oficina de Tràmits del comú d'Encamp.

stats