Societat 27/06/2022

Concurs de pesca i novetats gastronòmiques i esportives en la festa major del Pas de la Casa

Hi haurà un 'tapeig' popular i un partit de futbol, a banda d'altres activitats que arrencaran aquest dimarts 28 de juny

ANA
2 min
Desfilada infantil pels carrers del Pas de la Casa en la festa major de l'any passat.

EncampLa festa major de Sant Pere del Pas de la Casa donarà el tret de sortida aquest dimarts 28 de juny amb activitats per a tots els públics. Des del departament de Cultura i la Comissió de Festes del Pas de la Casa s'ha preparat un programa per gaudir d'aquests tres dies de festa i poder recuperar la majoria d'actes que se celebraven abans de la pandèmia, com el concurs de pesca, i afegir-ne de nous com el 'tapeig' popular o el partit de futbol.

La celebració començarà a les 8 hores amb la despertada del poble amb traques i continuarà a les 10 hores amb la cercavila i batucada dels Basstreetboys.

Per als més petits, hi haurà activitats infantils i un gran tobogan aquàtic de les 11 a les 14 hores i de les 16 a les 19 hores. A més, a les 16 hores es farà el berenar popular i a les 18 hores una festa de l'escuma per a tota la família. De cara al vespre, a les 20 hores, hi haurà una masterclass de Sumba i a les 23 hores es gaudirà de l'actuació musical de Patxi Leiva. Els encarregats de finalitzar els actes de dimarts seran el grup de versions La Selva Band i el conegut DJ de Flaix FM Héctor Ortega, que oferirà una sessió a partir de les 3 de la matinada.

Pel que fa a dimecres 29 de juny, el dia començarà amb la cercavila i batucada Next Art. També hi haurà les activitats infantils i el tobogan aquàtic de les 11 a les 14 hores i de les 16 a les 19 hores. A les 12 hores se celebrarà la tradicional missa de Sant Pere i l'homenatge als pioners del Pas de la Casa, i a les 13 hores hi haurà el dinar popular. Per amenitzar el dinar, es comptarà amb l'actuació del grup de versions Fugados de Alcatraz, a partir de les 14 hores.

Ja a la tarda, hi haurà una festa de l'escuma Holi, a les 16 hores, i el berenar popular a les 17 hores. De cara al vespre, a les 20 hores se celebrarà un concurs de petanca davant de l'Oficina de Correus i a les 21.30 hores un 'tapeig' popular on participaran la gent del poble aportant plats típics de diversos llocs del món que tothom podrà degustar. Posteriorment, a les 21.30 hores, es faran els focs artificials de fi de festa, i a les 23 hores, serà el torn de la música amb el grup de versions Kinki Band. La nit acabarà amb la sessió del conegut DJ de Flaix FM Miquel González, que començarà a actuar a les 3 de la matinada.

Finalment, el dissabte 2 de juliol la jornada començarà amb el concurs de pesca al llac de les Abelletes i continuarà amb una costellada popular al mateix lloc a les 12 hores. Al vespre, a les 20 hores, tindrà lloc un partit de futbol popular per a majors de 15 anys i les inscripcions s'han de realitzar a través de les xarxes socials de la Comissió de Festes. Tant el partit com l'entrega de trofeus tindrà lloc al Centre Esportiu. A les 21.30 hores es farà un pica-pica per recuperar forces i l'últim acte del dia i de la festa major del Pas de la Casa serà l'actuació del grup musical Rumband, que començarà a les 22 hores.

La majoria dels actes (a excepció del concurs de petanca, el concurs de pesca, la costellada i el partit de futbol) es faran a la plaça de l'Església del Pas de la Casa.

stats