Societat 25/01/2018

El Tribunal de Corts condemna Josep Vila per exhibicionisme

L'ex-cònsol menor d'Andorra la Vella haurà d'estar quatre anys allunyat de llocs públics amb menors per evitar 2,5 anys de presó

ARA Andorra
1 min
Josep Vila l'any 2015, l'últim que va ostentar un càrrec públic / Arxiu ANA

Andorra la VellaEl Tribunal de Corts ha condemnat l'ex-cònsol menor d'Andorra la Vella Josep Vila a dos anys i mig de presó condicional per dos delictes d'exhibicionisme davant de menors. Segons informa RTVA, la pena està condicionada que durant quatre anys no pugui estar en llocs públics on hi hagi menors. A més, haurà d'indemnitzar una de les víctimes amb 2.000 euros i no podrà entrar en contacte amb cap d'elles durant cinc anys.

Els fets van tenir lloc l'any 2013 en un parc d'Encamp. El llavors conseller comunal de la minoria es va relacionar amb els fets a través de la identificació de la seva motocicleta i va ser detingut per un delicte d'exhibicionisme sexual davant de tres menors. Vila va negar haver estat a Encamp aquell dia per por, ja que l'any 1987 va ser denunciat d'haver comès el mateix delicte quan no era al país. Durant el judici, la fiscalia demanava quatre anys de presó, mentre que Josep Vila es va declarar innocent. Ara el Tribunal de Corts l'ha declarat culpable.

Josep Vila va ser cònsol menor de la capital al costat de Rosa Ferrer entre el 2008 i el 2011, i conseller a l'oposició entre el 2012 i el 2015. La primavera del 2013 va passar a ser conseller no adscrit després de deixar la militància del PS per donar suport a SDP.

stats