Societat 31/12/2022

Condol del Copríncep episcopal per la mort del Papa emèrit Benet XVI

En el comunicat del Bisbat d'Urgell s'assegura que "la seva memòria perdurarà per la bona doctrina del seu Magisteri"

ARA Andorra
1 min
El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

Andorra la VellaL'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan Enric Vives, ha fet públic aquest dissabte el condol per la mort del Papa emèrit, Benet XVI, que ha traspassat a l'edat de 95 anys. És per això que Vives demana que es facin pregàries pel seu "repòs etern".

Així doncs, al llarg dels pròxims dies, a totes les parròquies i esglésies de la Diòcesi d'Urgell, es farà una missa funeral per la seva ànima, convocant-hi els fidels. Aquest diumenge 1 de gener de 2023 a la pregària dels fidels es tindrà una intenció pel qui ha estat pastor de l'Església Universal des de 2005 a 2013, i que ha donat "gran exemple de bondat i d'humil servei a la vinya del Senyor".

Benet XVI va visitar el Bisbat d'Urgell el 2010 durant la seva visita a Barcelona per consagrar la Basílica de la Sagrada Família. De fet, durant la seva estada va nomenar Vives com a 'arquebisbe ad personam', i va ser decisiu per a la signatura de l'Acord (Concordat) entre el Principat d'Andorra i la Santa Seu, entre d'altres.

En el comunicat del Bisbat d'Urgell s'assegura que "la seva memòria perdurarà per la bona doctrina del seu Magisteri i l'exemplaritat de la seva vida com a Papa".

stats