Societat 06/10/2018

Un camioner mort a la C-14 a Oliana

La cabina ha quedat submergida a l'aigua en un canal del riu Segre

Ara Andorra
2 min
El camió accidentat al canal del riu Segre. / BOMBERS GENERALITAT

Andorra la VellaUn camioner ha mort aquest dissabte al matí a l'Alt Urgell quan el seu vehicle ha caigut a un canal del riu Segre i la cabina ha quedat submergida a l'aigua. L'accident ha passat en una carretera local que enllaça la C-14, a prop d'Oliana, amb la població de Peramola.

Fa anys que els veïns de la zona denuncien la perillositat d'aquest tram sense haver obtingut cap resposta del Govern català més enllà de les bones intencions. El punt conflictiu es troba al quilòmetre 144 de la carretera C-14, una via per la qual passen els vehicles que venen de Catalunya en direcció a Andorra i a la Seu d'Urgell. Es tracta del pont que travessa el riu Segre al terme municipal de Peramola, al costat de la presa d’Oliana.

Des del cos de Bombers d’Oliana han subratllat diverses vegades el perill que suposa que s’allargui tant l’espera per reformar aquest tram. "Hi ha uns 30 metres d’alçada i les baranes no protegeixen prou", asseguren fonts properes al cos. Altres fonts consultades per l'ARA Andorra han assegurat que les tanques actuals no són suficients per evitar una sortida de via d’un cotxe i la conseqüent caiguda al riu "i menys d'un camió".

Actualment, les baranes continuen estant rovellades i torçades cap a fora de la carretera. El formigó que sustenta les barres de ferro també està malmès, descalçat i amb múltiples esquerdes. "Els ponts nous que hi ha des de la presa en direcció a Coll de Nargó i a Oliana tenen doble tanca reforçada perquè facin rebotar els vehicles a la via en cas que topin contra els marges de la carretera", han apuntat les mateixes fonts consultades. Aquestes fonts també s'han queixat perquè des que s'ha fet la variant amb els túnels no s'ha tingut cura d'altres elements de protecció viàris.

L'accident ha fet que s'hagués d'efectuar trànsit alternatiu a la C-14 durant dues hores, mentre s'han efectuat les tasques per retirar el camió del riu Segre. Els talls han provocat algunes retencions. El camioner accidentat, veí de Castellciutat (Alt Urgell) era molt experimentat, segons han explicat companys seus.

stats