Societat 26/01/2018

Una guia per conèixer els drets sobre la protecció de dades

Amb aquest document l'APDA se suma a la commemoració del dia europeu

M. F.
1 min
La portada de la guia que ha publicat l'APDA a la seva web. / APDA

Andorra la VellaL’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) se suma a la celebració del dia europeu sobre la matèria, que es commemora aquest diumenge, 28 de gener, amb l’edició d’una guia titulada ‘Els drets de la persona afectada en protecció de dades personals’. Amb aquest document, tal com ha posat en relleu el director de l’APDA, Joan Crespo, l’objectiu és “informar els ciutadans més acuradament de quins són els seus drets” ja que remarca que per poder-los “exercir” de manera efectiva primer s’han de “conèixer”.

D’aquesta manera, des de l’agència es vol incidir en la tasca de difusió explicant “de manera planera a la ciutadania” els drets que tenen quant a la protecció de dades, de tal manera que es pugui “posar en valor” aquesta informació personal. D’aquesta manera, en la guia es recull que la persona té dret a ser informada en el moment que es fa aquest recull de dades, a sol·licitar que es corregeixin si són errònies, a oposar-se al fet que siguin objecte de tractament per part d’un responsable que no les hagi obtingut directament o també que siguin suprimides, entre d’altres. Aquestes qüestions són, precisament, les que es recullen en aquest document que es troba accessible a la web www.apda.ad.

A banda de recollir els drets i la normativa vigent, aquest document també incorpora un comparatiu amb les disposicions del nou reglament europeu que entrarà en vigor el proper mes de maig, que Andorra, de moment, no ha d’aplicar de manera directa.

stats