Societat 18/01/2023

Conferència sobre cures pal·liatives i atenció als familiars de malalts de la Fundació Crèdit Andorrà

La sessió anirà a càrrec de Laura Medina, psicooncòloga, i Esther Argilés, infermera referent de la Unitat de Cures Pal·liatives del SAAS

ARA Andorra
2 min
La Fundació Crèdit Andorrà ofereix una conferència sobre cures pal·liatives.

Andorra la VellaLa Fundació Crèdit Andorrà ofereix una conferència per informar i sensibilitzar sobre l’atenció i l’acompanyament que han de rebre les persones que cuiden malalts que necessiten cures pal·liatives. Amb el títol 'Visibilitzem les cures pal·liatives, cuidem el qui cuida', es parlarà dels malalts que requereixen aquesta atenció, però sobretot de la part emocional que implica acompanyar una persona en aquesta fase de la vida.

La sessió, que compta amb la col·laboració del Govern i del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), anirà a càrrec de Laura Medina, psicooncòloga, i Esther Argilés, infermera referent de la Unitat de Cures Pal·liatives del SAAS, que donaran a conèixer les opcions que hi ha a Andorra quant al procés de final de vida, com la Unitat de Cures Pal·liatives del SAAS i el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) del ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat.

Francesca Ros, directora de la Fundació Crèdit Andorrà, explica que “posarem el focus en els familiars, en la importància de cuidar-nos quan tenim cura d’altres, i en com millorar la qualitat de vida del malalt i de les persones que n’estan al càrrec”. Amb aquesta xerrada “tenim l’objectiu d’oferir-los eines per fer front al dia a dia”.

La conferència tindrà lloc el 23 de gener, a les 18.30 hores, a la 3a planta de l’edifici Crèdit Centre. Les persones interessades a assistir-hi han d’inscriure’s al telèfon 88 88 88 abans del dia 20 de gener.

Programa ‘La salut al dia’ de la Fundació Crèdit Andorrà

La iniciativa s’emmarca en el programa ‘La salut al dia’ de la Fundació Crèdit Andorrà, una línia de treball centrada a oferir informació i formació a les persones afectades per problemàtiques i malalties de gran impacte social i als seus familiars i cuidadors, amb l’objectiu de millorar-los la qualitat de vida i oferir-los eines per fer front al dia a dia. Conjuntament amb els professionals i les associacions d’afectats, la Fundació organitza conferències de divulgació general, tallers de formació i material divulgatiu.

stats