Societat 18/10/2022

Confirmat el tercer pagador per a la gent gran en els medicaments i visites mèdiques per l'estiu vinent

Espot també s'ha referit a l'opció d'incloure la podologia i assegura que ja s'està parlant

ANA
2 min
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la Festa Magna celebrada aquest dimarts a Encamp.

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot ha anunciat aquest dimarts durant la celebració de la Festa Magna per a la gent gran que la figura del tercer pagador per als majors de 65 anys ja s’està desplegant i que, l’estiu de l’any vinent, inclourà també els actes i medicaments farmacèutics.

També s’ha referit a la podologia i a l’opció d’ampliar els serveis relacionats amb aquesta pràctica. En aquest cas, el cap de Govern ha destacat que ja s’ha parlat tant amb la CASS com amb el Col·legi de Podòlegs per tal que “en els propers mesos es pugui implementar un servei de podologia als Centres d’Atenció Primària i a les cases pairals de totes les parròquies”.

A més a més, Espot també ha respost a la demanda del president de la Federació de la gent gran, Fèlix Zapatero, per fer més prevenció de malalties com el càncer de còlon, recte o pròstata: “farem més campanyes, i més intenses, en aquest sentit”.

Per la seva part, la ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, ha destacat el treball conjunt que es fa des del ministeri tant amb els comuns com amb les cases pairals per tal de millorar les condicions de vida de la gent gran i adaptar-se a les seves necessitats. Concretament, ha ressaltat l’increment dels recursos destinats a l’atenció domiciliària i també a l’atenció residencial.

Finalment, tant el cap de Govern com la ministra han destacat l’important paper de la gent gran i la necessitat que els padrins continuïn actius i implicats en la societat: “estar jubilat i haver acabat la vida laboral o professional no significa estar inactiu o deixar d’ocupar-se o no interessar-se per les coses que passen, ben al contrari”.

La Festa Magna s’ha dut a terme al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp i prèviament s’ha celebrat una missa al Santuari Basílica de Nostra Senyora de Meritxell.

stats