Societat 11/03/2019

Confiscats lingots d'or a la duana

La Guàrdia Civil els va localitzar ocults en un buit d'un vehicle, valorats en més de 258.000 euros

Ara Andorra
2 min
Els lingots d'or confiscats a la duana / GUÀRDIA CIVIL

Valls de ValiraLa Guàrdia Civil de Resguard Fiscal, sota la direcció de l'administrador de la duana de la Farga de Moles, va intervenir dissabte passat la quantitat de 20 lingots d'or (19 de 250 grams i un de 10 kg), valorats tots ells en 258.401 euros, i va procedir a la detenció d'una persona com a autor d'un delicte de contraban (Llei Orgànica 12/1995 de repressió del contraban).

La intervenció es va produir cap a les 19.30 hores en un control fiscal, quan un vehicle marca Mercedes va accedir a la duana de la Farga de Moles procedent d'Andorra pel carril verd (res a declarar), conduït per I.J.S., un home de 55 anys de nacionalitat espanyola i amb domicili a Navarra.

Preguntat pels agents si tenia alguna cosa a declarar, va manifestar en un primer moment que no.

Després de comprovar el maleter del vehicle, els agents van observar com el conductor tenia un tiquet de compra a la mà, sospitant que el que s'hi indicava superava el valor del trobat al maleter. En sol·licitar l'agent el gènere comprat amb aquest tiquet, I.J.S. va indicar que era un lingot d'or, però que el tenia amagat en un buit del vehicle, lloc que a continuació va indicar als agents. Un cop localitzat pels agents el lingot (d'1 kg de pes) a l'interior del filtre de partícules del vehicle, el conductor va manifestar que no hi havia res més.

Els agents, davant la sospita que pogués existir més gènere a l'interior, van fer un reconeixement més exhaustiu, localitzant en el seu interior altres 19 lingots (de 250 grams cadascun) embolicats en quatre paquets.

Un cop verificada la quantitat de lingots confiscats pels agents a les dependències de l'Agència Tributària, i en presència de l'Oficial de Viatgers, es va procedir a instruir diligències per delicte de contraban (LO 12/95), quedant l'autor detingut, el gènere confiscat i el vehicle intervingut.

El detingut, que va passar a disposició judicial, va quedar en llibertat provisional; pel que fa al gènere i al vehicle, tots dos van quedar dipositats a la duana de la Farga de Moles a disposició de l'autoritat judicial corresponent.

stats