Societat 16/04/2019

El Consell d'Europa recomana millores a l'hospital, la presó i a les cel·les de la policia

El Comitè per a la prevenció de la tortura considera que els detinguts no es poden estar més de 24 hores a l'edifici de l'Obac

Ara Andorra
1 min
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. / ANA

Brussel·lesEl Comitè europeu per la prevenció de la tortura i els tractes inhumans o degradants (CTP) del Consell d'Europa recomana millores en el servei de Salut Mental de l'hospital, en les condicions de detenció dels presos al despatx central de policia i en les restriccions que tenen lloc en les visites al locutori de la presó de la Comella. El CTP ha publicat aquest dimarts l'informe de la seva visita a Andorra que ha permès constatar que la majoria de recomanacions formulades durant l'anterior visita, el 2011, s'han aplicat.

No obstant, pel que fa al servei de Salut Mental de l'hospital es fa esment a que els pacients no tenen assegurat un accés quotidià a l'aire lliure a tots els pacients. Pel que als mitjans per tranquil·litzar els malalts que pateixen crisis, el comitè diu que hi ha llacunes en els protocols de registre, de seguiment i de control de les mesures. També critica els mitjans de contenció mecànica en els nens petits.

Pel que fa als locals de detenció del servei central de policia, a l'Obac, l'informe explica que estan en bon estat però que pateixen problemes estructurals que ja va constatar el CTP en la seva anterior visita: cel·les sense llum natural i absència d'espai exterior. Segons el CTP, aquestes mancances impedeixen les estades de més de 24 hores.

stats