Societat 09/02/2022

El Consell de Joves debatrà sobre el matrimoni homosexual però descarta l'avortament i la doble nacionalitat

Arxiu ANA
2 min
Els alumnes dels tres sistemes educatius han treballat les proposicions de Llei per a debatre-les en el Consell General de Joves.

Andorra la VellaTal dia com avui de fa 10 anys, el 9 de febrer de 2012, va ser notícia...

Aquest dijous a la tarda s'ha reunit la Comissió Legislativa d'Educació, Recerca, Cultura i Esports per decidir quines seran les sis proposicions de llei a debatre pel Consell General de Joves. En destaca la relativa al matrimoni homosexual, però en queden fora les que feien referència a la legalització de l'avortament i a la doble nacionalitat. Segons ha explicat a l'ANA la presidenta de la Comissió Legislativa d'Educació, Recerca, Cultura i Esports, Rosa Gili, les sis proposicions de llei que s'han acceptat a tràmit per al debat del Consell General de Joves són les relatives a la mancomunació de serveis, el Museu Nacional, la rehabilitació d'edificis i de protecció del paisatge, sobre el reciclatge de paper, el matrimoni homosexual i els medicaments genèrics.

Les tres primeres corresponen al bloc de les proposicions de llei temàtiques per fer front a la crisi, mentre que les altres tres pertanyen al bloc del temari lliure. Precisament en aquest darrer bloc hi havia dues altres proposicions de llei proposades pels alumnes susceptibles de controvèrsia: una sobre la legalització de l'avortament i l'altra sobre la doble nacionalitat.

Segons ha explicat Rosa Gili, la que ha suscitat més debat entre els consellers generals membres de la Comissió ha estat la de la legalització de l'avortament. Mentre que ella ha defensat que passés el tràmit parlamentari, els consellers adscrits al grup de DA s'hi han oposat ja que han considerat que 'era massa polèmica perquè els joves la tractessin' i que era un debat més per als adults, tenint-ne en compte la complexitat.

Pel que fa a la de la doble nacionalitat, Gili ha assegurat que s'ha descartat per qüestió de forma sense possibilitat d'entrar, doncs, en el contingut.

La Comissió havia d'escollir sis proposicions de llei d'entre les dotze presentades amb l'única condició que corresponguessin dues per cada sistema educatiu. Així, la mancomunació de serveis i el reciclatge han estat proposades pels alumnes del sistema educatiu espanyol; les del Museu Nacional i la rehabilitació d'edificis i protecció del paisatge pel sistema francès, i el matrimoni homosexual i els medicaments genèrics per l'andorrà.

El proper dia 7 de març hi haurà el debat en Comissió i el dia 21 de març la sessió plenària al Consell General. Abans, però, el dia 29 de febrer es farà el lliurament del premi del cartell guanyador d'enguany.

stats