Societat 05/02/2019

El Consell Superior de la Justícia rep queixes pels saigs

Cornella i Colom renoven els càrrecs de fiscal adjunta i de batlle respectivament

B. N.
1 min
La fiscal adjunta Alexandra Cornella i el batlle Xavier Colom, abans de l'acte de renovació dels seus càrrecs aquest dimarts. / B. N.

Andorra la VellaEl president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, ha dit que també han rebut queixes per la manera de fer dels saigs (més concretament d'una saig) i que transmet les esmentades queixes al ministeri corresponent. Casadevall ha fet aquestes declaracions en l'acte de renovacions dels càrrecs de fiscal adjunta per Alexandra Cornella i de batlle per Xavier Colom. Cornella és llicenciada en dret per la Universitat Abat Oliva i Colom per la de Lleida.

Abans, i en el seu discurs, Casadevall ha desitjat que aviat no s'hagi de procedir a la renovació de càrrecs i que en un breu termini de temps els juraments es puguin dur a terme en el nou edifici de la Batllia. La previsió és que el gruix de personal s'hi traslladi el proper mes de desembre perquè l'edifici estigui plenament operatiu a principis de gener del 2020. Sobre la incorporació de nous efectius a la Batllia, Casadevall ha recordat que s'ha acabat el procés de selecció de dos batlles i d'un fiscal.

Aquests dies, els treballadors de la seu de la justícia estan fent visites a la nova instal·lació. L'acte ha comptat amb l'assistència del ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, qui, preguntat sobre les recusacions de magistrats del 'cas BPA', ha afirmat que "espero que hi hagi prou magistrats per formar el Tribunal de Corts".

stats