Societat 21/11/2019

El Constitucional no admet la recusació d'Alberca

L'Alt tribunal considera que contra els acords del Consell Superior de la Justícia “no es pot interposar de forma directa un recurs d’empara”

Ara Andorra
1 min
Josep Antoni Silvestre torna a carregar contra el sistema judicial andorrà. / C. A. (ANA)

Andorra la VellaEl Tribunal Constitucional ha decidit no admetre a tràmit el recurs d’empara que havia presentat el lletrat Josep Antoni Silvestre en el cas de la recusació del fiscal general. Cal recordar que el lletrat al·legava que Alfons Alberca no podia actuar en la causa BPA ja que és familiar de la secretària general del Govern, una de les parts implicades en el judici.

El cas va arribar al Consell Superior de la Justícia, que no va donar la raó a Silvestre, que va decidir, llavors, dur el cas al Constitucional per defensar que s’havien vulnerat tot un seguit de drets com a la jurisdicció, a obtenir una decisió fonamentada en dret, a la defensa i a un procés degut.

Entre els arguments principals de l’Alt tribunal per rebutjar el recurs d’empara hi ha que contra els acords del Consell Superior de la Justícia “no es pot interposar de forma directa un recurs d’empara” i recorda que això no significa que el lletrat no pugui recórrer a la via administrativa i la jurisdiccional.

stats