Societat 08/03/2023

La consulta d'un metge generalista pujarà un 10% fins als 26,82 euros

Acord entre totes les parts per apujar totes les tarifes d'actes mèdics entre un 5 i un 10%

ANA
1 min
CASS

Andorra la VellaLes tarifes d'actes mèdics, odontològics i d'auxiliars mèdics (com fisioterapeutes o ortofonistes) experimentaran un increment d'entre el 5 i el 10%. Així, la consulta d'un metge generalista pujarà un 10% i passarà de 24,38 euros a 26,82 euros; la consulta d'un especialista un 8% i passarà de 29,96 a 32,36 euros i la visita d'un dentista de 23,97 a 25,41 euros, ja que experimentarà un augment del 6%. Els actes dels fisioterapeutes s'incrementaran un 10%, els dels podòlegs un 7,1% i el de les infermeres també un 7,1%, entre altres exemples.

La modificació dels preus ve derivada dels treballs duts a terme entre el cap de Govern i el ministre en funcions de Salut amb diversos representants dels diferents col·lectius. Així, es considera necessària una revalorització dels preus d'algunes tarifes tenint en compte l'increment de l'IPC, el temps transcorregut des de la darrera revisió tarifària i les particularitats de cada un dels col·lectius.

Tal com ha posat en relleu el ministre portaveu en funcions, Cesar Marquina, aquestes tarifes pactades han estat fruit del consens entre el Govern i els diferents col·lectius amb la qual cosa és previsible que els convenis pendents es pugui renovar "sense cap entrebanc" i que aquells que van ser denunciats pels professionals també tirin endavant.

stats