El consum de carn augmenta i els sacrificis disminueixen al Principat

"La morfologia del bestiar d'Andorra cada cop és de millor de qualitat", ha dit Casals

Segons l'informe que presenta anualment l'àrea de Seguretat Alimentaria i Entorn (ASAE), el 2018 el consum de carn al Principat va augmentar un 5% respecte del 2017. Aquest increment és el resultat de l'augment del nombre de corders sacrificats, que gairebé s'ha duplicat, passant dels 576 caps sacrificats el 2017, als 1082 el 2018. També és significatiu el descens que s'ha produït l'any 2018 en el nombre de sacrificis bovins, que el 2018 va ser de 884 contra 931 del 2017.

En aquest sentit, Josep Maria Casals, cap d'àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, ha destacat que aquest descens és gràcies al fet que "la morfologia del bestiar d'Andorra cada cop és de millor de qualitat", i ha assegurat també que "el sector ramader del Principat està fent molt bona feina". D'altra banda, Casals ha ressaltat que des de l'ASAE, cada cop s'impliquen més en el benestar dels animals destinats al consum humà: "Volem que els animals pateixin el menys possible quan són sacrificats, i ho estem aconseguint", ha dit.