La contaminació al sòl del Pas de la Casa no suposa un "risc per a la salut"

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha garantit que no hi ha perill i ha recordat que el comú d'Encamp iniciarà la neteja

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, garanteix que els vessaments d'hidrocarburs detectats en diverses zones del Pas de la Casa "no són un risc per a la salut". La ministra s'ha reunit aquesta setmana amb el veïnat del Pas de la Casa i li ha asegurat que la contaminació localitzada no perjudicarà la seva salut.

Gràcies a l'elaboració d'un informe tècnic es va descobrir que en diversos punts del sòl del Pas de la Casa, com l’entorn de l’església, la plaça Vaquer i la plaça Coprínceps, hi havia contaminació per hidrocarbur. El comú d’Encamp ja ha anunciat que endegarà la descontaminació del subsol, encara que Calvó ha reiterat que no suposa cap risc. La ministra també ha aclarit que, de moment, no s'encarregaran més estudis perquè amb els que hi ha es pot treballar.

El departament d’Indústria exigeix als propietaris de tancs i dipòsits de gasoil que facin proves d’estanquitat i garanteixin que no hi poden haver fuites de gasoil.