Societat 05/04/2022

Conveni de l'ENA amb el Teatre Nacional de Catalunya per coproduir dues obres el 2023 i 2024

Enguany s'inicia una prova pilot per crear una Jove Companyia Nacional de Dansa

L. G. (ANA)
2 min
El director artístic de la Fundació Escena Nacional d'Andorra, Alfons Casal, la coordinadora del projecte Joce Companyia Nacional de Dansa, Mònica Vega, i el director artístic de la Jocand, Juanma Casero, durant la roda de premsa per presentar els projectes del 2022.

EncampCrear una Jove Companyia Nacional de Dansa. Aquesta és la voluntat del nou projecte de la Jove Companyia Nacional (Jocand) que veurà la llum aquest 2022 a través d'una prova pilot per analitzar quina és la rebuda de la iniciativa a Andorra. Ho ha manifestat la coordinadora del projecte, Mònica Vega, aquest dimarts en roda de premsa per presentar les noves produccions de l'Escena Nacional d'Andorra (ENA) d'enguany.

D'aquesta manera, la iniciativa va destinada a joves d'entre 15 i 18 anys amb l'objectiu de preparar a les joves generacions per al seu recorregut professional mitjançant un vessant formatiu i la realització d'un espectacle anual. "El projecte neix de la necessitat de construir un espai on potenciar i compartir el teixit cultural i el treball creatiu dels joves ballarins del país", ha indicat Vega.

Una altra de les novetats destacades d'enguany és l'acord que s'està coent entre l'ENA i el Teatre Nacional de Catalunya per coproduir dues funcions, la primera el 2023 i la segona el 2024, les quals, tal com ha indicat el director artístic de l'Escena, Alfons Casal, primer s'estrenarien a Andorra i tot seguit al territori veí del sud. "La finalitat principal és obrir-nos les portes a l'exterior perquè les nostres produccions es puguin moure", ha dit. A banda, l'obra 'Quatre dones i el sol' es podrà veure durant un mes, aproximadament, al Teatre Akadèmia de Barcelona.

D'altra banda, la temporada de teatre de l'ENA s'estrenarà aquest dissabte, 9 d'abril, amb la representació a les Fontetes de la Massana de l'obra 'Aquí Ràdio Andorra', tot coincidint amb el dia que la instal·lació va ser tancada de la mà de la policia. Així doncs, i tal com ha posat de manifest el director artístic de la Jocand, Juanma Casero, la voluntat de l'espectacle és "explicar la història de la històrica emissora, les persones que hi treballaven i narrar què va passar". La funció serà "molt senzilla" i comptarà amb música en directe.

Entre els projectes també ressalta la realització de l'espectacle que s'estrenarà al setembre, el qual, segons ha comentat, es tracta d'un text clàssic que s'abordarà des d'una òptica contemporània de la mà de la segona promoció de la Jocand. Casero ha manifestat que les proves d'accés per a la nova fornada d'artistes, d'entre 16 i 22 anys, es duran a terme abans de l'estiu per poder assajar durant els mesos de juliol i agost. I l'obra 'Quan el cos troba un límit', que arribarà al novembre sota la direcció de Guillem Gefaell i que comptarà amb la col·laboració de l'ONCA.

stats