Societat 14/12/2017

Convocades dues beques per a l'estiu del 2018 als Estats Units

Una és per a docents de segona ensenyança i l'altra per a professors universitaris

ARA Andorra
2 min
El Govern va aprovar la convocatòria aquest dimecres. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl Govern va aprovar aquest dimecres l’obertura de la convocatòria de dues beques per participar al programa Estudi dels instituts dels Estats Units a l’estiu 2018. Una beca s’adreça als docents de segona ensenyança, formació professional, batxillerat i tècnics del ministeri encarregat de l’educació, i l’altra s’orienta als professors universitaris.

L'executiu informa que el curs està organitzat per la secció d’estudis i afers culturals del Departament d’Estat dels EUA, i l’òrgan que gestiona la beca és el comitè bilateral Fulbright Andorra. Les formacions començaran el juny del 2018.

Respecte al curs adreçat als docents de segona ensenyança, formació professional, batxillerat i tècnics del ministeri encarregat de l’educació, es tracta d’una formació intensiva de cinc setmanes de l’àmbit de la civilització dels Estats Units i tracta amb profunditat temes contemporanis de la societat, l’educació, la cultura, la política i les institucions americanes. Les primeres quatre setmanes es cursaran en una universitat americana, i la cinquena és un viatge programat per visitar institucions estatunidenques i conversar amb líders de comunitats locals.

Pel que fa a la formació orientada als professors universitaris s’organitzen sis cursos diferents en funció de l’àmbit d’estudis: literatura americana contemporània, periodisme i comunicació, pluralisme de les religions, cultura i societat, política exterior, i política i pensament polític. En aquest cas, les formacions tenen una durada de sis setmanes i comencen entre el juny i el juliol del 2018. Com en la primera beca, les primeres quatre setmanes de formació són a la universitat i les altres dos són de viatge programat per visitar institucions estatunidenques.

El comitè es fa càrrec de totes les despeses del viatge, tant nacionals com internacionals, l’allotjament i els àpats, i dóna assignacions per llibres, material i activitats culturals.

Les bases i la sol·licitud de la convocatòria es poden consultar a www.ensenyamentsuperior.ad o bé es poden demanar a través del correu electrònic fulbrightandorra@govern.ad. El període per presentar la sol·licitud s’obrirà l’endemà de publicar la convocatòria al BOPA i es tancarà el 17 de gener del 2018.

stats