Societat 14/05/2021

Convocatòria de subvencions per a empreses i associacions que promoguin la igualtat de gènere

ARA Andorra
2 min
El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Vícto Filloy, en una roda de premsa anterior

Andorra la VellaEl Govern informa de l’obertura de la convocatòria pública per a la concessió de subvencions a empreses i associacions legalment constituïdes al Principat d’Andorra i sense ànim de lucre que promouen projectes d’igualtat de gènere. Aquests ajuts, dotats amb 8.000 euros i que es convoquen per segona vegada, tenen l’objectiu d’impulsar projectes, programes o actuacions relatius a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i la prevenció de la violència de gènere dins del territori andorrà.

Així doncs, la valoració individual de les subvencions i les bases de la convocatòria tenen en compte, entre d’altres, els principis de la Convenció sobre l’eliminació de tot tipus de discriminació envers la dona (CEDAW), el Conveni del Consell d’Europa de prevenció i lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. També es té en compte l’Estratègia d’igualtat de gènere 2018-2023 del Consell d’Europa, que entre els seus eixos prioritaris destaca elements com la prevenció i la lluita contra els estereotips de gènere i sexisme o la transversalitat de gènere en totes les polítiques i mesures.

A més, per a l’atorgament de l’ajut es tindran en compte criteris com ara la viabilitat tècnica, l’interès social o l’originalitat i innovació.

Les empreses o associacions interessades poden aconseguir la documentació reguladora a les pàgines web www.tramits.ad o www.e-tramits.ad o bé recollir-la en paper o clau de memòria al Servei de Tràmits del Govern a partir de la publicació de l’edicte de convocatòria al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). En cas de necessitar informació complementària poden dirigir-se al Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut.

El lliurament de les sol·licituds s’ha de dur a terme al Servei de Tràmits del Govern i la data límit de presentació és el 17 de juny del 2021 en horari d’atenció al públic.

stats