Societat 23/02/2021

Cop policial contra un "important" traficant de drogues

Els agents sospiten que la marihuana anava destinada a menors d’edat

ARA ANDORRA
2 min
La partida incautada.

Escaldes-EngordanyLa policia ha procedit a la detenció aquest dilluns a Escaldes-Engordany d'un "important" traficant d'estupefaents en el marc de l'operació antidroga anomenada 'Estella', segons ha confirmat el cos d'ordre aquest dimarts en un comunicat. Arran de l’operació 'Brotxeta' en què es va desarticular un narcopís a Andorra la Vella el mes de gener del 2020, es va obrir una nova investigació judicialitzada i tutelada per la Batllia especialitzada, sobre una presumpta xarxa de tràfic d’estupefaents al Principat.

Detenen un traficant que venia marihuana a menors

Les gestions efectuades pel cos d'ordre van fer sospitar que a Escaldes-Engordany existia un important punt de venda al detall i distribució a l’engròs de marihuana. A partir d'aquí, aquest dilluns va culminar l’operació amb un dispositiu policial coordinat pel grup de delictes contra la salut pública de l’àrea de Policia Judicial i Criminal en el qual hi han participat equips de guies canins, que va donar lloc a la detenció del presumpte traficant, un home de 27 anys de nacionalitat andorrana.

En el marc d’aquesta operació s’han comissat 2.185 grams de marihuana i 42.400 euros en l’únic pis perquisicionat, així com elements que corroborarien l’existència d’un important tràfic d’estupefaents, tals com material per confeccionar dosis de marihuana, vàries bàscules i altres petites quantitats d’aquesta droga que semblaven destinades a vendes més al detall, explica la policia en el comunicat.

La partida inacutada.

El cos d'ordre sospita que part d’aquesta droga aniria destinada a menors d’edat, ja que s’ha constatat darrerament un augment de consum de marihuana en zones d’esbarjo de la parròquia properes al lloc de l’actuació policial. Al mateix temps, els agents han efectuat diligències directes a diverses persones que tindrien relació amb els fets investigats, però ningú més ha estat detingut, tot i que la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

stats