Societat 17/05/2019

Un cop regades les flors... surt el sol a Andoflora

Una escletxa de bon temps permet inaugurar sense pluja la 26a edició de la fira, que compta amb divuit estands i se centra en les lletres i la cal·ligrafia

C. G.
2 min
Polítics comunals i nacionals amb les lletres d'Andoflora, durant la inauguració. / C. G.

La MassanaUn matí plujós augurava una nova inauguració d'Andoflora, la fira de la planta i de la flor de la Massana, amb males condicions meteorològiques. Però a diferència d'altres anys, on fins i tot la neu havia fet acte de presència (tal com ha recordat el cònsol major de la Massana, David Baró), a les 12 puntual ha sortit el sol per donar la benvinguda a la 26a edició d'aquesta fira. Diverses autoritats, entre elles recents proclamats consellers generals o la subsíndica Meritxell Palmitjavila, no s'han volgut perdre el tradicional tall de la cinta, la volta pels divuit estands, la coreografia de Líquid Dansa (que ha fet un homenatge a Joan Brossa i a la seva poesia visual) i el posterior pica-pica.

Baró ha defensat que Andoflora és un projecte "consolidat" que dona impuls als comerços de tot el poble, així com també restaurants, que se sumen a la fira fent propostes gastronòmiques relacionades. Per a aquest motiu, l'emplaçament de les Fontetes és l'ideal, ha considerat, i més que créixer, el que es vol any rere any és innovar a través de la temàtica entorn la qual gira cada edició. En aquesta, les flors es barregen amb el món de les lletres i de la cal·ligrafia.

Baró ha fet una crida a que tot el país visiti Andoflora, per fer compres, contactes i passar una bona estona. Ha recordat que el mal temps no serà impediment perquè es desenvolupin les activitats i tallers programats, ja que, si cal, passaran a fer-se sota cobert dins de les Fontetes.

Una de les novetats d'aquest any és un 'food truck' amb productes del país, fet que demostra que els "productors locals passen per un gran moment", ha celebrat el cònsol.

Tota la Massana es bolca en aquest esdeveniment, gràcies a activitats paral·leles com el concurs de decoracions urbanes.

stats