Societat 20/01/2024

Corea del Nord inicia la tercera prova d'un dron nuclear per a generar tsunamis

La prova es presenta com a resposta militar a les maniobres dels Estats Units, el Japó i Corea del Sud

Antonio Baena
1 min
Kim Jong-un, en un acte oficial. EFE

Andorra la VellaEl Ministeri de Defensa de Corea del Nord ha dut a terme una "important prova" del seu sistema d'armes nuclears submarines, conegut com a "Haeil-5-23", al mar del Japó. Aquesta seria la tercera instància de prova d'un dron submarí nuclear, amb proves anteriors realitzades el març i l'abril del 2023 sota els noms de "Haeil-1" i "Haeil-2".

Continuen creixent les tensions al Mar de l'est entre les dues Corees

Segons 20 Minutos, la prova es presenta com a resposta directa als exercicis militars conjunts d'Estats Units, el Japó i Corea del Sud, que Pyongyang considera una amenaça a l'estabilitat regional. El comunicat adverteix de "conseqüències catastròfiques" i destaca la importància estratègica del "Haeil-5-23" com a element dissuasiu davant d'accions militars hostils.

Aquest nou desenvolupament podria representar una versió millorada del sistema, projectant-se com el "potencial militar superior" de les forces armades nord-coreanes, plantejant un desafiament a l'estabilitat a la península coreana i generant creixents preocupacions sobre la seguretat a la regió. En definitiva, la comunitat internacional observa de prop aquests esdeveniments enmig de les tensions creixents.

stats