Societat 17/10/2015

El Correllengua torna a sortir al carrer per apropar el català de forma lúdica

El bon temps ha acompanyat i moltes famílies s’han apropat a la plaça del Consell General per a poder participar de les activitats proposades.

Ana
2 min
Presentació del Correllengua Nacional aquest dissabte a la plaça del Consell General / M.G.C. (ANA)

Andorra la VellaLa sisena edició del Correllengua Nacional a Andorra la Vella, amb escenari a la plaça del Consell General, ha incorporat, com a novetat, una activitat que consisteix a unir globus dels tres colors que conformen la bandera andorrana (blau, vermell i groc), lligar-los amb un missatge de germanor a favor del català i deixar-los anar cap al cel. El bon temps ha acompanyat i moltes famílies s’han apropat a la plaça per a poder participar de les activitats proposades. Tot i que a Andorra la Vella els actes es duran a terme durant aquest dissabte, aquest divendres, al Pas de la Casa es va realitzar la cinquena edició del Correllengua Nacional amb èxit de participació.

Durant la jornada a la plaça del Consell General han tingut lloc altres activitats a part de la dels globus com per exemple, el joc del gran mapa d’Andorra, el torneig obert d’escacs, el taller de gastronomia i literatura andorrana, el campionat d’embarbussaments o bé el joc de cucanya indicat per a tots els públics. A més, com ja és habitual, s'ha fet la projecció d'una pel·lícula en català de la factoria Disney, 'L'emperador i les seves bogeries'.

El director del Centre d’autoaprenentatge de Català, Joan Ramon Marina, ha apuntat que “el gran mapa d’Andorra és un èxit cada any perquè grans i petits han de col·locar a la posició correcta les parròquies, els monuments, les obres d’art, les ermites i enguany com a novetat incorporem el centre termal Caldea per a situar al mapa”.

Des de l’organització, Marina ha afegit que l’objectiu del Correllengua és “estimular la reflexió perquè hem de continuar aplicant la nostra llengua i la nostra cultura i per això s’ha de seguir parlant el català”, per això s’ha preparat activitats multisectorials, molt properes i lúdiques adreçat a totes les edats.

Per concloure l’acte, s’ha fet lectura d’un manifest a favor del català, encapçalat per un llibreter, una assessora de català, un pare i una mare de família i un empresari, que han llegit un text en defensa de la llengua que uneix Andorra, el català.

stats