Societat 08/06/2020

Correus habilita la sol·licitud telemàtica del vot per correu per als residents bascos i gallecs

Les eleccions autonòmiques d'aquests territoris tindran lloc el 12 de juliol

Ara Andorra
1 min
Oficina de Correus a Andorra la Vella. / ANA

Andorra la VellaCorreus espanyols ha habilitat aquest dilluns el termini per sol·licitar el vot per correu per a les eleccions autonòmiques del País Basc i Galícia, que tindran lloc el 12 de juliol. Així, la demanda ja es pot fer de forma telemàtica a través del web www.correos.es mitjançant la firma electrònica. Aquesta mesura, segons l'empresa postal, s'ha pres amb la voluntat de protegir la salut dels electors i del personal de Correus. Tot i això, aquesta possibilitat no impedeix que els residents bascos i gallecs puguin demanar votar de forma presencial a les oficines de l'entitat.

En ambdós casos el termini per demanar el vot serà vigent fins al pròxim 2 de juliol. Pel que fa a l'entrega de la documentació electoral del vot per correu a l'elector al seu domicili, començarà a ser efectiva a partir del dia 22 d'aquest mes. En el moment de l'entrega, el treballador només comprovarà la identitat de l'elector mitjançant el seu DNI, passaport o permís de conduir, i no caldrà signatura.

A més, l'elector que ho desitgi tindrà l'opció d'entregar al carter els sobres electorals omplerts a canvi d'un justificant acreditatiu del seu vot, per la qual cosa s'evitarà que s'hagi d'anar posteriorment a una oficina de Correus.

stats