Societat 28/04/2022

Corts absol el mestre del Maria Moliner acusat d'abusos

Els magistrats consideren que no hi ha proves del delicte

ARA Andorra
1 min
El col·legi espanyol Maria Moliner on exercia el mestre.

Andorra la VellaEl Tribunal de Corts ha absolt el mestre del col·legi espanyol Maria Moliner acusat de fer tocaments a infants. Els magistrats consideren que no hi ha proves que puguin sustentar el delicte major d'abusos sexuals del que estava acusat i pel qual es jugava dos anys de presó ferma i un decenni d'inhabilitació de la professió. Cal recordar que el jove va ser detingut el desembre del 2019 i va passar dues setmanes ingressat al centre penitenciari de la Comella.

Els fets van succeir a finals del 2019 quan diversos familiars van denunciar que el professor havia abusat i fet tocaments a un nen i quatre nenes de 3 anys, tot i que finalment només van presentar una acusació ferma tres famílies, per les quals la seu de la Justícia va acollir al vista oral del cas el passat mes de febrer. Davant dels fets, la policia va iniciar la investigació i va intervenir el material del mestre, qui només portava tres mesos exercint la professió al centre escolar del sistema espanyol, però no van trobar-hi elements que sustentessin les denúncies. També cal ressaltar que la Fiscalia va decidir retirar l'acusació pública.

Respecte a la possibilitat que l'afectat pugui arribar a presentar càrrecs contra les famílies denunciants pels prejudicis patits des de l'inici de la causa, fonts pròximes al cas apunten que serà una qüestió que "valorarem" un cop la sentència sigui ferma.

stats