Societat 06/06/2019

Corts deixa a punt el desallotjament del Punt de Trobada

El tribunal descarta que el contracte amb Pyrénées sigui simulat o fraudulent

Joan Ramon Baiges
2 min
Façana del centre comercial E.Leclerc-Punt de Trobada. / PUNT DE TROBADA

Andorra la VellaEl Tribunal de Corts ha comunicat aquest dijous a les parts enfrontades un aute en el qual considera que no hi ha cap indici de frau en el contracte signat entre la família Malloll i la societat Pyrénées que permeti intuir que la quantitat pactada d'arrendament és massa elevada i amaga un suposat pacte per evitar que l'empresa de la família Cachaferio pugui tenir dret a igualar l'oferta i, per tant, seguir ocupant l'edifici del Punt de Trobada.

Aquest és un dels punts principals sobre els quals se sustentava la defensa d'Execo i Cori per no haver de desallotjar l'edifici del popular centre comercial de Sant Julià perquè el contracte d'arrendament s'ha exhaurit.

L'aute de Corts confirma l'arxivament de la querella dels Cachafeiro contra els propietaris de Pyrénées, a qui acusaven de simular el contracte d'arrendament a un preu molt per sobre del mercat.

La Batllia ja havia desestimat el setembre passat aquesta possibilitat d'estafa en el contracte per part de la societat Cosp, dels Mallol. Pel que fa a aquest punt, el més important, Corts defensa que "el dictamen pericial aportat per les querellants sols fa un estudi genèric de la situació econòmica en en matèria d'arrendaments i no pot desvirtuar l'existència i realitat d'un contracte d'arrendament entre parts concretes i determinades i, per tant, resulta irrellevant dins de l'àmbit penal l'estipulació i l'estudi relatiu a si la renda pactada entres les querellades, Cosp i Pyrénées, és o no massa alta i si aquesta pot ser o no assumible, doncs, no sols és una qüestió de mercat, sinó i especialment de voluntat de les parts plasmada en un contracte, que en l'àmbit civil, i això no es pot desconèixer, ni obviar, té força vinculant entre parts".

És doncs un cop dut a la línia de flotació de la defensa i deixa en una situació molt dèbil els arguments dels Cachafeiro, que ara veuen bastant més complicat evitar el desnonament de l'edifici comercial de Sant Julià.

Corts recorda que el contracte d'arrendament va estar avalat per un informe de l'empresa Gaudi. Tampoc dona la raó Corts als Cachafeiro en el fet que no s'hagi pagat indemnització a Pyrénées perquè no s'ha formalitzat l'entrega dels llocs arrendats, ja que el tribunal considera que això "no significa que aquesta clàusula sigui falsa o simulada".

D'aquesta manera Corts desestima el recurs d'apel·lació i confirma l'aute de la batlle instructora de l'any passat. Ara toca al Tribunal Superior decidir definitivament si desallotja els Cahafeiro, ja que estava a l'espera de la decisió de Corts, tot i que en primera instància la decisió ja va ser presa positivament.

stats