Societat 13/10/2022

Els cossos especials reclamen treballar un màxim de 1.800 hores

Joan Torra diu que bombers, policies i penitenciaris fan tasques més dures i fan torns de caps de setmana

ARA Andorra
1 min
Dotacions del Cos de Bombers

Andorra la VellaLa plataforma de sindicats dels Cossos Especials ha demanat que se'ls apliqui el màxim d'hores que es pot treballar cada any igual que se li apliquen a la resta de treballadors de la Funció Pública. És un màxim de 1.800 hores, el que significaria treballar (a 8 hores al dia) un màxim de 225. Serien 7,5 mesos. El portaveu de la plataforma, Joan Torra, ha manifestat que demanaran la reducció horària.

Torra, en declaracions a ATV, ha comentat que els altres sectors, com el dels funcionaris d'educació, els del cos general i els de justícia hi ha jubilació cinc anys abans de l'edat establerta. El portaveu de la plataforma sindical dels cossos especials, Joan Torra, reivindica que són precisament qui més necessitaria aquesta jubilació anticipada en dur a terme algunes de les tasques més físiques a més de tenir una feina més complicada amb la conciliació familiar i personal, ja que inclou caps de setmana laborables i també torns. Són també un sector minoritari en el còmput global de treballadors de l'Administració pública, ja que suposen només 600 treballadors enfront dels 2.000 funcionaris dels altres àmbits.

La plataforma també es reunirà aviat amb els ministres pertinents. D'una banda, amb el titular de Finances, Eric Jover, pel que fa a el cos duaner. I també amb Josep Maria Rossell, ministre de Justícia i Interior, per als cossos policials, bombers i personal penitenciari. Pel que fa als salaris, demanen una harmonització, ja que denuncien que hi ha funcionaris que fa anys que no se'ls apuja la nòmina i això impedeix la progressió horitzontal.

stats