Societat 20/11/2017

Crear ponts de coneixement literari entre Andorra i la comunitat iberoamericana

Aquest és l'objectiu de la revista Cuadernos Hispanoamericanos, una de les més antigues en llengua espanyola

Ana
1 min
El director de la revista Cuadernos Hispanoamericanos, Juan Malpartida, sosté un dels exemplars de la revista. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaLa revista Cuadernos Hispanoamericanos s'ha presentat en societat aquest dilluns a la tarda a l'ambaixada d'Espanya a Andorra. Una de les dues revistes més antigues de la llengua espanyola, ja té més de 800 números publicats, pretén ser un pont cultural entre la diversitat cultural de tots els països amb gran presència de la llengua castellana. Segons ha explicat el director actual de la revista, Juan Malpartida, la voluntat de donar a conèixer la revista és per intentar “expressar la possible projecció de la literatura andorrana i la cultura del país dels Pirineus cap a l'espai panamericà, ja que és un camp fèrtil i molt favorable”.

En aquest sentit, Malpartida ha ressaltat que aquest primer contacte ha de ser l'inici del diàleg i del contacte perquè el món hispanoamericà es pugui interessar i pugui conèixer que és el que es produeix a Andorra per poder vehicular la producció a l'Amèrica Llatina. “Els iberoamericans som aquells que ens emocionem i podem llegir com a propi 'Tirant lo Blanc' i 'El Quijote'”, ha expressat durant la presentació l’ambaixador d’Espanya al Principat, Manuel Montobbio.

La presentació arriba en el moment que Andorra està defensat la candidatura per acollir la Cimera Iberoamericana 2020. “És una manera de recolzar la candidatura d'Andorra, que esperem que pugui tirar endavant”, ha dit Malpartida. La conferència s'ha emmarcat dins del cicle Diàlegs Iberoamericans a Andorra.

stats