Societat 01/08/2019

Crítiques des de Catalunya per l'aeroport a Grau Roig

Mountain Wilderness afirma que també afectaria les comarques de la Cerdanya i l'Arieja, l'Alt Urgell i el Pallars

Ara Andorra
1 min
Els viatgers travessen la pista després de l'arribada d'un vol el mes passat a l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell. / AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

Andorra la VellaMountain Wilderness Catalunya, organització d'àmbit català que lluita per a la defensa de les muntanyes i el seu estat natural, s'ha fet ressò del projecte de la Cambra de Comerç per construir un aeroport al Pla de les Pedres de Grau Roig i ha denunciat a la seva pàgina de Facebook, literalment, que "fa feredat només pensar-hi".

L'organització de sensibilitat ecologista admet que si bé es tracta d'una infraestructura que es faria a Andorra, també recorda que "l'impacte serà a tots els nivells" i que més enllà del mal que es farà a les mateixes muntanyes d'Andorra, recorda que l'aterratge o l'enlairament d'avions també "afectaria les comarques de la Cerdanya i l'Arieja, l'Alt Urgell i el Pallars". "No hi ha límits per al model de creixement sostingut... fins al desastre total", afirma en un to catastrofista.

D'altra banda, el nou alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha manifestat aquest dijous en declaracions a RTVA que quan l'aeroport d'Andorra-Pirineus aconsegueixi fer d'una vegada el salt que té pendent per poder acollir vols comercials ja no tindrà cap sentit que se n'intenti impulsar un altre dins d'Andorra, que creu que seria molt complicat per l'elevat cost i per l'orografia.

stats