Societat 10/10/2019

El CSJ rebutja apartar el fiscal general en el primer judici de BPA

Silvestre ho havia demanat per la relació familiar amb la secretària general del Govern

Ara Andorra
1 min
Els advocas defensors en la causa BPA Josep A. Silvestre (dreta) i Antoni Riestra (esquerra) en la roda de premsa on s'ha anunciat la recusació d'Alfons Alberca. / T. N.

Andorra la VellaEl Consell Superior de la Justícia (CSJ) ha decidit mantenir el fiscal general Alfons Alberca en la causa primera de BPA i rebutjar, d'aquesta manera, la recusació demanada per Josep Anton Silvestre, que justificava la seva petició perquè Alberca és cunyat de la secretària general del Govern, i aquest forma part de la causa. A les xarxes socials l'advocat s'ha defensat aquest dijous: "La imparcialitat judicial està implícita en el dret a un procés degut. Difícilment qui està relacionat amb una de les parts del procés pot vetllar perquè la funció jurisdiccional respecti els drets fonamentals".

Segons informa El Diari d'Andorra i RTVA, el CSJ defensa que el recurs s'havia d'haver presentat abans. En l'aute també recorda anteriors resolucions judicials del Tribunal Superior en què considerava que Silvestre havia presentat recusacions de magistrats i la del fiscal amb la intenció de bloquejar la justícia.

El lletrat ha assegurat que estudiarà, conjuntament, amb els seus clients –quatre processats en el cas Gao Ping– de la causa primera de BPA, si aquesta decisió es pot recórrer i ha afegit que explicaran públicament les accions que volen emprendre.

stats