Societat 17/01/2019

Cues per degustar les 2.000 racions d'escudella que s'han preparat a Escaldes-Engordany

Ha estat la darrera cita com a cònsol per a Trini Marín

T. Navarro
1 min
Un plat d'escudella. / T. N. (ANA)

Escaldes-EngordanyEls escudellaires han començat a les sis del matí a encendre les olles i cuinar les 2.000 racions previstes per aquest dijous. Prop de 350 quilograms de verdura i 200 quilograms de carn que s'han repartit aquest migdia a la gent que s'ha aplegat i que ha format una cua que travessava la plaça. Com cada 17 de gener, Escaldes-Engordany ha celebrat l'escudella de Sant Antoni a la plaça dels Dos Valires, un esdeveniment marcat al calendari de la parròquia des de fa 36 anys i que és una de les tradicions més seguides.

La iniciativa va sorgir de la mà d'un grup de veïns de l'avinguda Fiter Rossell, que més tard van formar l'associació Pont dels Escalls. Són ells els que han vetllat perquè any rere any es mantingui la tradició. Un esdeveniment que la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, creu que "fa caliu i dona oxigen a la parròquia", i per això agraeix als veïns la feina feta en la que "per mi serà l'última escudella com a cònsol".

Com és tradicional, l’organització ha venut a un preu de 10 euros un plat de fang commemoratiu. “Jo ja l’he comprat, els tinc tots”, ha comentat Marín, que creu que és un objecte “maco per la col·lecció i per la història”. Enguany s’ha il·lustrat el plat amb la casa de la farmàcia Guerrero que, com ha comentat el president de l’associació, Joan Anton Garcia, és “una imatge tradicional de la parròquia”.

stats