Societat 17/11/2017

Els cònsols d'Andorra la Vella visiten els escolars que participaran al Consell d'Infants

Una seixantena d'alumnes de l'escola francesa i del Janer han conegut el funcionament dels comuns

Ana
2 min
Els cònsols d'Andorra la Vella, Conxita Marsol i Marc Pons, durant la seva visita a les escoles.

Andorra la VellaUna seixantena d'alumnes de CM1 (9 anys) de l'escola francesa de Ciutat de Valls i una setantena de 6è de primària (11 anys) del col·legi Janer han rebut la visita dels cònsols d'Andorra la Vella, Conxita Marsol i Marc Pons. Els escolars treballaran a les aules les propostes que s'elevaran al Consell d'Infants. Aquest divendres han conegut el funcionament dels comuns i ja han pogut fer preguntes als cònsols.

Durant la visita a l'escola francesa de Ciutat de Valls, Conxita Marsol ha explicat que la posada en marxa del parc habilitat a l'antic pati de l'escola espanyola s'ha fet arran d'una proposta sorgida al primer Consell d'Infants. Aquest patí l'utilitzen també els veïns durant els caps de setmana.

Els alumnes de 6è de primària del Col·legi Janer, de la seva banda, han preguntat pel nou parc projectat a Santa Coloma, una instal·lació que es va donar a conèixer coincidint amb una proposta del centre al darrer Consell d'Infants. La cònsol major els ha explicat que durant l'any vinent es farà el projecte del parc fluvial i ja es podrà començar a construir-ne una primera part. Els infants han obsequiat els cònsols amb un detall commemoratiu del darrer Consell d'Infants.

Conxita Marsol ha recordat que Andorra és el primer país amb totes les corporacions locals amigues de la infància d'Unicef. El lliurament dels guardons es va fer el 9 de novembre passat a l'Auditori Rocafort de Sant Julià de Lòria. Actualment, totes les parròquies tenen Consell d'Infants. La sessió constitutiva del d'Andorra la Vella del curs 2017-18 tindrà lloc el 30 de novembre. Durant uns mesos, els escolars treballaran a les aules les propostes que seran debatudes el 29 de maig. En aquest projecte hi participen els 430 alumnes de tercer cicle dels cinc centres escolars de la parròquia.

stats