Societat 21/02/2018

Els deures: definir els psicòlegs i els serveis inclosos a la CASS

CASS, SAAS, Col·legi de Psicòlegs i Salut celebren una primera reunió per avançar posicionaments

M. F.
1 min
La junta del Col·legi de Psicòlegs, amb el president Òscar Fernández al capdavant, durant la roda de premsa d'aquest dimarts. / M. F.

Andorra la VellaEl Col·legi de Psicòlegs, la CASS, el SAAS i el ministeri de Salut ja han mantingut una primera trobada en què s’ha intentat apropar posicionaments sobre la inclusió d'aquests professionals de la salut a la cartera de serveis i, per tant, a la conveniació amb la CASS. Tal com ha explicat el president del col·lectiu, Òscar Fernández, aquesta trobada, que va tenir lloc aquest dilluns, ha servit per concretar que a partir d’ara hi ha dos aspectes que cal treballar: els criteris que han de marcar l’entrada dels psicòlegs a la cartera de serveis, és a dir, a estar conveniats per la CASS i quins serveis en concret ha de cobrir la parapública.

Tot i que la trobada tampoc no va servir per tancar cap aspecte rellevant, Fernández celebra que s’hagi celebrat “tan ràpid” (pocs dies després de la trobada dels psicòlegs amb el ministre) la qual cosa demostra, ha conclòs, que “hi ha ganes que es resolgui” aquesta qüestió. De fet, les diferents parts ja han anat mostrant quin és el seu posicionament i sembla que s’és favorable a aquesta inclusió però ara caldrà veure en quins termes.

Per part dels psicòlegs, es treballarà de manera interna al col·legi perquè hi hagi “el màxim consens” sobre els professionals que haurien d’estar conveniats, i el que sembla que serà “més lent” és la proposta concreta que faran sobre els serveis que han de ser coberts per la CASS. Aquesta qüestió, a més, serà un tema que dependrà de la negociació que es faci entre les quatre parts concernides en la negociació.

stats