Societat 09/11/2017

Els fans del motociclisme podran conèixer els campions del món

Els esportistes signaran autògrafs i participaran a la inauguració del poblet de Nadal, coincidint amb el congrés de la Federació Internacional de Motociclisme i la gala dels FIM Awards 2017, que acollirà Andorra la Vella el 25 i 26 de novembre

Ana
2 min
Un moment de la roda de premsa de presentació de l'Assemblea General de la FIM i els FIM Awards 2017, amb el president de la Federació Andorrana de Motociclisme, Josep Puntí; la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol; el ministre de Turisme, Francesc Camp; i el sotsdirector general d'Institucions d'Andorra Andbank, Josep Maria Cabanes. / L. M. (ANA)

Andorra la VellaAndorra la Vella es prepara per acollir els propers 25 i 26 de novembre l'Assemblea General de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) i la gala d'entrega dels FIM Awards 2017 als campions del món de les diferents modalitats, un total de 42. La cònsol major del comú, Conxita Marsol, ha dit que aquest esdeveniment "és una oportunitat de difusió a nivell internacional, tant per la parròquia com pel país", la qual cosa suposarà un retorn econòmic important. Es preveuen unes 2.000 pernoctacions per aquell cap de setmana. Recordem que del cost total, 100.000 euros els aporta el comú d'Andorra la Vella, 70.000 entre Andorra Turisme i el ministeri d'Economia i, finalment, 15.000 Andbank, el patrocinador principal de l'esdeveniment.

El dissabte, 25 de novembre, tindrà lloc l'Assemblea General de la FIM, amb els representants de les 113 federacions nacionals. El ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, seran els encarregats d'obrir l'acte. L'endemà, el diumenge 26 de novembre, se celebrarà la gala dels FIM Awards a l'Andorra Park Hotel. I com que el lliurament de premis es farà a porta tancada, per tal que els fans andorrans del motociclisme puguin conèixer els seus ídols, s'ha canviat l'habitual roda de premsa amb els campions del món per una sessió de signatura d'autògrafs, que es farà al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, de les 15 a les 17 hores. A més, s'ha reservat per aquest cap de setmana la inauguració del poblet de Nadal, a la qual hi participaran de manera directa els campions, amb alguna que altra sorpresa pels més menuts.

Durant la roda de premsa de presentació de l'assemblea i la gala de premis de la FIM, que s'ha fet aquest dijous al migdia, el ministre de Turisme, Francesc Camp, ha recordat que el motor, i el motociclisme en particular, "és un dels esports més seguits a nivell internacional". Per això Camp ha remarcat que "hem d'aprofitar l'ocasió, perquè poques vegades tindrem aquí a Andorra l'oportunitat d'acollir un esdeveniment d'un esport de base de nivell mundial com és aquesta gala". El ministre també ha volgut destacar que l'esdeveniment "encaixa plenament" al país, ja que és difícil aconseguir aquest tipus de congressos, els quals són "una bona manera de potenciar la marca Andorra", ha dit. A més, el responsable de Turisme ha volgut posar èmfasi en la tasca del president de la Federació Andorrana de Motociclisme, assegurant que "ha sabut posar-se a la butxaca els directius de la FIM amb un tarannà dialogant i professional", alhora d'apostar per Andorra per acollir l'esdeveniment aquest any i el 2018.

Coincidint amb la presentació dels esdeveniments de la FIM, el president de la Federació Andorrana de Motociclisme, Josep Puntí, ha deixat entreveure que Andorra tornarà a acollir el Mundial de Trial la propera temporada, tot i que no ho ha confirmat oficialment.

stats