Societat 31/10/2019

La protesta del Prat Gran arriba al Raonador del Ciutadà

La jove Ariadna Blanch s'ha reunit amb el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, per explicar-li les seves inquietuds

T. Navarro
2 min
La jove encampadana que va iniciar la reivindicació en contra del tancament del Prat Gran, Ariadna Blanch, al centre, junt amb el Raonador del ciutadà, Marc Vila. / T. N.

Andorra la VellaL'encampadana Ariadna Blanch, que el 13 d'octubre va iniciar una campanya de recollida de firmes per evitar el tancament del parc del Prat Gran, ha fet un pas més en la seva protesta i s'ha reunit aquest dijous amb el Raonador del Ciutadà. Una trobada on Blanch "buscava ajuda" per continuar amb la reivindicació de conservar una de les zones verdes públiques més grans del poble d'Encamp.

El raonador del ciutadà, Marc Vila, ha posat a disposició de la noia "els mitjans més tècnics i immediats perquè pugui anant fent accions". Vila li ha aconsellat fer ús de les xarxes socials per difondre el seu missatge, així com posar-se en contacte amb diferents associacions ciutadanes o amb els partits polítics, aprofitant l'època d'eleccions comunals. Li ha remarcat que "el més important quan es vol quelcom és persistir i mantenir-se per convèncer a més gent".

Aquest dimecres Blanch ha mantingut una trobada amb el cònsol d'Encamp, Jordi Torres, per parlar sobre el futur del Prat Gran. "Ens va explicar que la solució és fer un parc al costat", ha dit la noia, proposta que no la convenç donat que "a una banda faran una ciutat esportiva i a l'altra edificis, i la zona quedarà tancada". Tampoc està d'acord amb el trasllat dels jocs a altres indrets, ja que "quedaria tot molt dividit". "A més de treure el parc també desapareixerà tota la flora, que serà dolent per la contaminació", ha afegit.

Vila creu que és important que els joves amb inquietuds s'adrecin a institucions com la del Raonador del Ciutadà perquè "estic a la plena disposició per escoltar-los amb qualsevol inquietud que tinguin i orientar-los cap a altres institucions o fer les actuacions que calguin". "Soc gairebé l'única institució en què els nois a partir de 12 anys poden venir sols", ha dit.

stats