Societat 29/07/2020

El contracte del SAAS amb Ambulàncies del Pirineu inclou un forfait fix de disponibilitat d'entre 1.100 i 1.500 euros diaris

Les dues parts prorroguen el contracte fins a finals d'any

Ana
1 min
El contracte del SAAS amb Ambulàncies del Pirineu inclou un forfait fix de disponibilitat d'entre 1.100 i 1.500 euros diaris

El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) ha decidit prorrogar el contracte amb Ambulàncies del Pirineu, que finalitzava el pròxim 31 d'agost, segons publica aquest dimecres el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA). El termini d'execució del nou acord començarà l'1 de setembre i s'allargarà "fins a la implantació efectiva del nou adjudicatari del concurs públic convocat per a la renovació del servei", o bé fins al 31 de desembre d'enguany. A més, aquest contracte serà renovable fins a un termini màxim d'un any.

La decisió arriba després que hagi finalitzat el primer acord pres el 2014 entre el SAAS i Ambulàncies del Pirineu, que establia la prestació de serveis al llarg de quatre anys, i a conseqüència de les "noves mesures excepcionals i urgents per la situació d'emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2".

El contracte també fixa els preus als quals el SAAS ha de fer front amb aquesta renovació. Així, l'edicte al BOPA estableix un forfet diari fix de disponibilitat de servei públic en temporada alta de 1.500 euros, mentre que en temporada baixa l'import és de 1.150 euros diaris. Segons els tipus de servei, i pel que fa al transport intern, una ambulància convencional suposarà un cost 75 euros per trajecte. Quant al transport extern, els trajectes amb una ambulància Suport Vital Bàsic fins a Barcelona i Tolosa s'han fixat en 700 euros, però si es tracta d'una ambulància convencional, el preu a pagar és de 550 euros.

stats