Societat 06/07/2018

El 100 % dels alumnes del Lycée aprova el BAC

La majoria continuaran els seus estudis a França

B. N.
1 min
Façana del Lycée Comte de Foix. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl 100 % dels alumnes del Lycée Comte de Foix han superat el Baccalauréat (BAC) i el 93 % el professional. Les notes s'han fet públiques aquest matí a l'establiment. El Lycée sempre s'ha mogut en percentatges d'aprovats superiors al 95 %. S'ha de tenir en compte que la mitjana a França se situa en el 83 %. La majoria dels alumnes continuaran els seus estudis a França i, principalment, a les ciutats de Tolosa, Montpeller o Perpinyà.

Les millors notes corresponen als estudiants de la secció científica, una de les tres del batxillerat general, i l'alumna que ha aconseguit el Premi nacional a l'estudi del sistema francès és l'Amina Brihi Raguig.

Les altres dues branques són la literària i l'econòmica i social. Això, però, canviarà a partir del curs 2020-21. De les dotze proves que hi ha actualment al BAC es passarà a només quatre. Aquestes quatre més la de francès, que es passa a primer de batxillerat, suposaran el 60 % de la nota total. La resta (40 %) correspondrà a un control continu.

El centre mostra la seva satisfacció i vol felicitar els alumnes i l'equip educatiu pels resultats obtinguts. El director, Daniel Raynal ha qualificat les notes d'excel·lents i ha destacat "la gran quantitat de mencions que hi ha hagut".

stats