Societat 08/06/2018

El 93% dels candidats aproven la POB

Dels 141 alumnes escolars, només un ha suspès i dos han quedat pendents de fer l'examen de recuperació

Ana
1 min
Estudiants durant els exàmens de la POB d'enguany. / B. N. (ANA)

Andorra la VellaExcel·lents resultats a la Prova Oficial de Batxillerat del sistema educatiu andorrà. En els resultats que s'han fet públics aquest divendres des del ministeri d'Educació, dels 141 candidats escolars que s'han presentat, han aprovat 138 (el 98%), mentre que dos queden pendents de l'examen de recuperació i un ha estat declarat no apte. En la branca de l'artístic i de comunicació han aprovat els 38 candidats presentats. A l'humanístic i lingüístic hi ha hagut 19 aprovats i 1 pendent. Al científic i tecnològic el balanç és de 45 aprovats i 1 no apte. Finalment, a l'econòmic i social, hi ha 36 aprovats i 1 pendent.

D'altra banda, dels 11 candidats lliures, quatre han obtingut la titulació i la resta seguirà el procés d'obtenció del diploma. Cal tenir en compte que els candidats lliures es presenten als exàmens de manera esglaonada, ja que tenen un termini de 5 anys per obtenir el títol de batxiller.

Així, del total d'alumnes que han participat enguany a la POB, que ascendien a 152, han aprovat el 93%. Inicialment se n'havien inscrit 159, però finalment només 152 van presentar-se als exàmens, un 18% menys que l'any passat.

Els candidats declarats pendents s'havien d'inscriure als exàmens de recuperació aquest divendres i hauran de tornar-se a examinar el dijous 14 de juny al Centre de Formació Professional d'Aixovall. Els candidats que desitgin la Qualificació Final del Batxillerat (QFB) traduïda en llengua castellana o llengua francesa han d’adreçar la demanda per correu electrònic a l’adreça següent: examens.oficials@govern.ad.

Els exàmens de la POB 2018 es van fer durant el mes de maig al Centre de Formació Professional (Aixovall), i a l'escola andorrana de batxillerat (la Margineda).

stats