Societat 16/05/2019

Demanda judicial contra el comú de la Massana per la contaminació de l'aigua d'Arinsal

Eden Springs demana compensacions econòmiques a la corporació pels perjudicis causats

Ara Andorra
1 min
Un treballador d'Eden en un dels vídeos d'arxiu de l'empresa / YOUTUBE

Andorra la VellaLa societat Eden Springs, que subministrava l'aigua de la Font d'Arinsal quan va es va produir la intoxicació que va afectar més de 2.000 persones l'abril del 2016, ha portat el comú de la Massana a la Batllia. Tal com ha publicat el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) aquest dimecres, la societat catalana ha presentat una demanda a la secció administrativa del Tribunal de Batlles que ha estat admesa a tràmit. Aquest procés arriba després que Eden Springs presentés un recurs administratiu al comú de la Massana, que aquest va desestimar el març d'aquest any.

Eden Spring considera el comú responsable de la contaminació de l'aigua d'Arinsal que va causar el brot de gastroenteritis a Catalunya, motiu pel qual els reclama una compensació econòmica pels perjudicis patrimonials causats, tenint en compte que van ser ells els que van subministrar les ampolles amb l'aigua alterada. Al·lega que la instal·lació d'Arinsal era de patrimoni comunal.

La batlle que porta el cas ha fet pública la demanda per si alguna persona té un "interès directe i legítim" a adherir-s'hi.

Segons les conclusions de l'estudi fet per Antea Grup, la contaminació va ser causada per una filtració de les aigües residuals dels hotels de la zona propera a la fàbrica. A causa d'aquests fets el Govern va decretar el tancament de la fàbrica, que actualment segueix en desús i sense utilitat.

stats