Societat 23/01/2019

Fi de la "demonització" de l'ou i el cacau: es poden consumir diàriament

Segons les evidències actuals, el seu consum no s’associa a malalties cardiovasculars, sinó al contrari, ja que poden reduir el risc de tenir-les

Ara Andorra
1 min
Un ou fregit. / ARA ANDORRA

MadridConsumir un ou diàriament o prendre xocolata negra amb un percentatge de cacau igual o superior al 70% no augmenta el risc de tenir malalties cardiovasculars ni tampoc el formatge, sinó que formen part d’una dieta equilibrada per portar una millor qualitat de vida.

Així ho estableix el document de recomanacions sobre l’estil de vida en la prevenció cardiovascular que la Societat Espanyola d’Arterioesclerosi (SEA) ha presentat amb l’objectiu d’oferir a la societat consells "útils" en aquesta matèria, validats per la recerca més actual.

L’estudi sobretot analitza la importància preventiva de l’exercici físic, l’abandonament del tabac i el valor de diferents grups d’aliments, així com nous paradigmes, com el de la medicina personalitzada aplicada a la nutrició, entre d’altres.

Un dels autors, el doctor Emilio Ros, ha indicat que tant el formatge com els ous, que són aliments que tradicionalment s’han "demonitzat", contenen nutrients beneficiosos, i segons les evidències actuals, el seu consum no s’associa a malalties cardiovasculars, sinó al contrari, ja que poden reduir el risc de tenir-les, particularment el d’ictus.

La fruita seca, els llegums –que sempre són "els grans oblidats"–, l’oli d’oliva verge o els cereals integrals són també bàsics en una dieta que vulgui allunyar malalties com les cardiovasculars o la diabetis.

El document, elaborat per quinze investigadors durant dos anys, inclou una taula de freqüència sobre el consum d’aliments.

stats