Societat 01/08/2019

Denúncia policial contra el pilot d'enduro Josep Garcia per una ascensió a la vall del Madriu

El motorista ha penjat un vídeo a la xarxa amb la seva moto per una zona protegida

C. G.
1 min

Andorra la VellaEl pilot català d'enduro Josep Garcia, integrant de l'equip Red Bull Espanya, ha estat denunciat a la policia per alguns comuns que integren la comissió del pla de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror per una ascensió que va fer amb la seva moto per la zona del pic Negre laurediana. Es tracta d'una zona protegida per estar en territori de la vall Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. La denúncia s'ha interposat aquest dijous, segons fonts del comú escaldenc. Per la seva banda, la cònsol d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, s'ha desmarcat de la polèmica i ha descartat la via policia o judicial en entendre que "probablement" es tracta d'una actuació sense mala intenció i que el pilot no era conscient que estava fent una conducció prohibida. El Govern, per la seva banda, no ha volgut fer cap comentari sobre els fets perquè es una competència que pertany als comuns.

El vídeo va ser penjat a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Intagram), per tal de mostrar les seves habilitats, tot i que aquest migdia Garcia, que ha participat al campionat d'Espanya i al mundial d'Enduro, ja l'ha retirat. Se'l veia fent un ascens fins al cim, per zona de pedres i aixecant molta polseguera.

Només al seu Facebook, tenia més de 300 comentaris de persones, bona part de les quals criticant aquesta ascensió pel fet de fer-ho en espai protegit i per possibles afectacions mediambientals a la zona. A la vall del Madriu està absolutament prohibit l'accés rodat.

stats