Societat 07/10/2019

El comú descarta finalment la compra de terrenys al Prat Gran

Justifiquen aquesta decisió en el fet que no es comptava amb el suport necessari

Ara Andorra
2 min
Reunió de poble per informar sobre la intenció de compra d'una part del terreny del Prat Gran. / T. N. (ANA)

EncampEl comú d’Encamp i Casa Areny SL, propietat dels terrenys que acullen el parc del Prat Gran, han tancat un acord per procedir al trasllat de les instal·lacions i equipaments d’aquest espai després que la corporació hagi comunicat que declina tirar endavant la proposta de compra, al constatar que no comptava amb el suport que requereix una operació d’aquesta importància.

Així, des de la corporació comunal posen en relleu que durant la reunió informativa que es va convocar el mes de setembre per plantejar les opcions de futur destinades a preservar una de les zones verdes més grans de la parròquia, el cònsol major, Jordi Torres, va exposar les negociacions que s’estaven portant a terme des del 2011, i amb una major implicació des del 2017 –quan la propietat ja va traslladar al comú la decisió de no llogar més els terrenys–, amb la finalitat d’assolir un acord per tal de possibilitar que la corporació pogués adquirir les parcel·les que l’integren i es pogués, així, garantir la continuïtat del parc del Prat Gran.

Un cop traslladada la decisió a la propietat, el comú ja treballa per buscar els terrenys que permetran reubicar els serveis i les instal·lacions existents, amb l’objectiu de garantir la continuïtat dels mateixos en altres espais de la parròquia. La intenció és buscar espais que permetin preservar al màxim els paràmetres d’accessibilitat i de proximitat que permetia el parc actual, de manera que el trasllat alteri el menys possible els hàbits dels ciutadans i ciutadanes d’Encamp.

Paral·lelament, i en compliment d’allò que preveu la normativa urbanística, però també gràcies a la voluntat convinguda entre les dues parts, Casa Areny SL ha cedit al comú d’Encamp una part important del Prat Gran d’Areny, agrupant en aquesta zona el deure de cessió obligatòria. En aquest sentit, des del comú destaquen que, a part d’aquesta cessió obligatòria, la propietat, de la seva pròpia voluntat i gratuïtament, també ha cedit al comú "una important superfície de terreny" en aquest mateix lloc, la qual cosa s’ha fet amb la voluntat de facilitar a la corporació l’obtenció "d’una part molt important de sòl amb destinació a equipaments, parcs i jardins en una zona molt cèntrica del poble".

El comú ha volgut agrair a Casa Areny SL haver prioritzat l’acord de compra a la corporació comunal amb la finalitat que els terrenys mantinguessin l’ús públic que han tingut durant els darrers 23 anys, i especialment el període de temps que s’ha destinat per a l’assoliment de l’acord econòmic que, finalment, no s’ha pogut tirar endavant. Al mateix temps, també destaca la predisposició de la propietat per poder realitzar un trasllat de forma ordenada i poc traumàtica.

stats