Societat 29/10/2019

Els desplaçaments per fer radioteràpia es podran fer en taxi individual

La CASS dona el vistiplau al nou reglament que suposa, també, una actualització de les tarifes

Ara Andorra
2 min
Algunes de les millores que s'han fet a la planta baixa de la CASS. / CASS

Andorra la VellaEl consell d’administració de la CASS ha analitzat la proposta del Govern del nou reglament regulador de prestacions de reemborsaments de les despeses de desplaçament i allotjament que suposaran, entre d’altres, una actualització de les tarifes per aquests conceptes i que es doni un tracte diferenciat als desplaçaments per tractaments de radioteràpia, que es podran fer amb taxi individual.

D’aquesta manera, la CASS dona el vistiplau a un reglament que ja va anunciar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en el marc dels actes de commemoració del Dia del càncer de mama. Pel que fa a les tarifes, i tal com s’informa des de la CASS, s’actualitzen les vigents fins ara per desplaçament i allotjament de manera que s’intenta que cobreixin els costos reals. A més, es crea una tarifa quilomètrica per cobrir el desplaçament d’Andorra a destins més llunyans que Barcelona o Tolosa. També s’estableix una tarifa genèrica que no requereix la presentació de factures per cobrir els àpats i altres despeses de la persona assegurada i l’acompanyant. A més, afegeixen des de la parapública, es cobriran les despeses d’allotjament d’un acompanyant en cas que la persona malalta es trobi ingressada i requereixi disposar d’acompanyament. I, a l’últim, s’actualitza el procediment de tramitació del reemborsament de les tarifes de desplaçament i allotjament de manera que a partir d’ara només es requerirà l’entesa prèvia en cas que sigui d’aplicació la tarifa quilomètrica, taxi individual (excepte radioteràpia) o allotjament.

Cobertura de l'ictus

D’altra banda, des de la CASS també posen en relleu que el consell d’administració va sol·licitar al ministeri de Salut, a través de la comissió de la cartera de serveis i productes sanitaris, la inclusió de l’ictus en el conjunt de patologies cobertes al 100% en règim hospitalari i el 90% en l’àmbit extrahospitalari.

També s’ha acordat l’actualització dels preus de les tramitacions administratives realitzades per la CASS.

stats