Societat 18/11/2019

Detenen dos homes per portar amagats 3.400 paquets de tabac en dos vehicles

La policia deté dos residents per alteració de l’ordre públic en un local d’oci nocturn

Agència Ana
2 min
El tabac decomissat. / POLICIA D'ANDORRA

Escaldes-EngordanyLa policia va detenir divendres de la setmana passada a Escaldes-Engordany dos homes no residents de 59 i 68 anys com a presumptes autors d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic, tràfic de mercaderies sensibles (tabac). Efectius de la duana i del Cos de Policia van procedir al control de dos vehicles amb matrícula francesa que es trobaven estacionats en un aparcament públic, així com els dos ocupants. Després de la corresponent inspecció als dos turismes, segons el relat policial, es va procedir al comís de 3.400 paquets de tabac valorats en 11.832 euros que es trobaven amagats en dos espais prefabricats especialment per introduir-hi tabac.

En total, el Cos de Policia ha procedit a la detenció de 28 persones durant aquesta darrera setmana (de l’11 al 17 de novembre). Les detencions s'han dut a terme pels presumptes delictes contra la salut pública (3), contra la seguretat del trànsit (15) i altres delictes (10).

Destaca també les detenciones de dos homes residents a Andorra la Vella per una alteració d’ordre públic en un local nocturn pel delicte contra la llibertat i la funció pública. La primera va ser un home de 29 anys, que es va negar a marxar del local, va tenir una actitud desafiant envers els agents i va proferir amenaces. El segon detingut, de només 18 anys, segons la policia, va tenir una actitud desafiant i de poca col·laboració amb els agents, i es va negar en tot moment a seguir les peticions dels funcionaris, se’l va convidar a desistir d’aquesta actitud i va injurirar els policies.

Per últim, la policia ha detingut aquest diumenge a la frontera francesa un home i una dona no residents de 27 i 23 anys respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra el tràfic jurídic. Els detinguts es van identificar al control fronterer amb documents d’identitat falsos i a l’home, a més, duia un permís de conduir també fals.

stats