Societat 10/12/2019

Detingut un professor de l'escola Maria Moliner d'Escaldes

L'home havia estat denunciat per pares d'alumnes d'infantil per abusos sexuals

M. R. F. / A. B. / M. F.
2 min
La façana de l'escola Maria Moliner d'Escaldes. / ARXIU

Andorra la VellaLa policia ha detingut aquest dimarts cap a la una del migdia un professor del col·legi espanyol Maria Moliner d'Escaldes-Engordany, segons ha confirmat a l'ARA Andorra l'ambaixada d'Espanya a Andorra. La detenció s'hauria produït al mateix centre docent en horari lectiu i arran de les denúncies de "dos o tres pares", per suposats abusos a alumnes d'infantil, que era on el mestre donava classes. La policia ha confirmat aquesta detenció per delictes de comportament sexual.

Tal com ha explicat l'ambaixador espanyol, Àngel Ros, la detenció ha tingut lloc al migdia i la persona detinguda és un mestre que feia tres mesos que estava al centre escolar, donant classes als alumnes d'infantil. En aquest sentit, cal recordar que l'escola on exerceix el mestre és d'infantil i primària i que en aquest cas ell feia classes als alumnes més petits. Tal com ha concretat Ros, la detenció s'ha produït arran de la denúncia de pares "per suposats abusos a alumnes".

Ros ha manifestat que arran d'aquests fets ha convocat aquest mateix dimecres el director del centre, Javier Alfaya, i la consellera d'Educació per "conèixer exactament els fets" i avaluar les mesures administratives que se'n puguin derivar.

Ros ha reconegut el neguit davant d'aquests fets, ja que tot i que cal "reconèixer la presumpció d'innocència" també cal que hi hagi "tolerància zero". També ha mostrat la seva confiança en la feina que pugui fer el Servei de Policia i la justícia. L'home, tot i que es pot acollir al suport del consolat en ser una persona estrangera detinguda, no l'ha volgut.

L'ambaixador espanyol ha lamentat que quan es donen "casos en un centre docent, tot i que són aïllats, fan molt mal a la comunitat educativa".

stats