Societat 05/06/2021

Aquest any sí

Encamp ha pogut celebrar la Diada de la Mare de Déu de l'Ecologia després d'haver-la de suspendre l'any passat per culpa de la pandèmia

ANA
1 min
Encamp celebra la Diada de la Mare de Déu de l'Ecologia

EncampUna quarantena d'encampadans de totes les edats han pogut celebrar -aquest any sí- la Diada de la Mare de Déu de l'Ecologia. Després que la pandèmia impedís el 2020 fer la cerimònia habitual, enguany els fidels han tornat a les Pardines el primer dissabte del mes de juny per fer la tradicional celebració a l'oratori de la Mare de Déu.

Encamp ha pogut celebrar la Diada de la Mare de Déu de l'Ecologia

Tal com ha explicat la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, qui ha estat present a la cerimònia religiosa, "tenim moltes coses que agrair; fa un any estàvem començant a desconfinar-nos i no vam poder dur a terme la celebració, però la situació sanitària ha millorat i aquest dissabte sí que podem fer-la". Els actes s'han limitat a la pujada fins a l'oratori i la cerimònia religiosa, i és que la situació sanitària encara no permet activitats com el ball de sardanes o el repartiment de coca als assistents.

La pregària a la Mare de Déu ha estat seguida d'una ofrena floral que han realitzat els assistents. Encamp va començar a celebrar la Diada de la Mare de Déu de l'Ecologia el 1999, quan es va construir la majòlica que presideix l'oratori i que ofereix una magnífica vista sobre la vall d'Encamp. La ceràmica de la verge és obra de l'artista català Ramon Argilés.

stats