Societat 29/05/2023

La Diada de Sant Romà de Vila aplega prop d'un centenar de persones

L'acte ha aplegat prop d'un centenar de persones

ARA Andorra
1 min
La Diada de Sant Romà de Vila que s'ha celebrat aquest dilluns.

EncampLa tradicional Diada de Sant Romà de Vila ha recuperat plenament la normalitat i ha aplegat prop d'un centenar de persones. L'aplec, que ha tingut lloc aquest dilluns, ha comptat amb la missa a l'església de Vila, la ballada de sardanes i, com a novetat, una graellada popular i música en directe de la mà del grup Makuka & los Afronautas. Tal com ha explicat el conseller de Cultura del comú, David Cruz, la celebració és una data marcada al calendari que permet mantenir i fomentar l'esperit de comunitat dels encampadans i encampadanes.

En aquest sentit, Cruz ha recordat que la pandèmia del coronavirus els va obligar a aturar les diades per prevenir la propagació del virus i ha celebrat que aquest dilluns s'hagi pogut recuperar plenament la normalitat de l'esdeveniment sense cap mena de limitació. A més, ha posat en relleu la participació de la comissió de festes en l'organització, qui s'ha encarregat de dur a terme la graellada popular, que ha comptat amb un total de seixanta assistents, i del grup de música, que ha amenitzat l'ambient de la festivitat, tot destacant que estan treballant conjuntament perquè els joves prenguin part de més actes tradicionals. "Els anem engrescant perquè puguin participar de més actes", ha dit.

D'altra banda, qüestionat pels esdeveniments que s'organitzen per la Festa del Poble i Sant Joan a la parròquia, Cruz ha manifestat que la gran novetat d'enguany és la recuperació del concert de Sant Joan, una actuació que es durà a terme a l'aparcament de Sant Miquel i que espera que "tingui una bona rebuda per part de la gent", ja que es tracta d'una tradició que es feia antigament i que en els darrers anys s'havia perdut.

stats